GO STRONG -AVOPALVELUT

TUKIJAKSOT

Tukijaksotoimintaa järjestetään lastensuojelun ja sosiaalihuoltolain asiakkaana oleville lapsille. Tukijaksotoiminnassa toteutuu lapsen oikeus lapsuuteen, leikkiin, huolenpitoon ja siihen, että vanhemmat saavat omaan jaksamiseensa tukea. Tukijaksotoiminta auttaa lapsiperheitä selviytymään paremmin silloin, kun vanhempien omat voimavarat ovat heikentyneet ja perheen verkosto on suppea.

 

Tukijaksolle osallistuvat lapset asuvat omassa kodissaan, mutta perheen jaksamista heikentävien tilanteiden myötä perheet tarvitsevat tukijaksotoimintaa. Vaikean tilanteen perheessä voi aiheuttaa esimerkiksi yksinhuoltajuus, vaikea sairaus, lapsen vaikea oireilu tai käytös ja perheen heikko sosiaalinen tukiverkosto.

 

Tukijakso on paikka, johon lapsen voi viedä turvallisin mielin. Tukijaksot antavat lapselle erilaisia kokemuksia ja tärkeitä aikuisia ihmissuhteita. Lapset osallistuvat tukijaksotoimintaan keskimäärin yhtenä viikonloppuna kuukaudessa ja lomien aikana pidempiä jaksoja. Tukijaksotoimintaa järjestetään meidän Home Base yksiköissämme Vantaalla ja Espoossa.

Lisätiedot ja paikkatiedustelut:

Jimmy Sved, palvelujohtaja, avopalvelut

jimmy.sved@gostrong.fi tai 040 820 1821