Mestari Karhun mielessä on muutoksen mahdollisuus - suunnitelmallinen perhetyö vaatii asennetta, ammattitaitoa ja aikaa

Mestari otti paksun pensselin käteensä ja siveli punamaalia vanhan ladon seinään. Maali levittyi hyvin ja jätti jälkeensä kauniin tasaisen pinnan. Mestari ihasteli lopputulosta ja pohti mitä sen aikaansaaminen oli vaatinut. Maalipurkki oli seisonut varastossa jo jonkin aikaa, joten maali oli sakkaantunut pohjalle. Purkin auki saaminen ei sekään käynyt ihan käden käänteessä. Sitten oli löydettävä hyvä sekoitinkeppi ja piti alkaa sekoittamaan. Aika kauan ja kärsivällisesti, jotta maali oli taas tasaista. Tämän jälkeen piti valita sopiva pensseli ja kurotella, kyykkiä, sivellä ja töpöttää. Koko urakka kesti hyvän tovin. Mestari oli tyytyväinen, että oli saanut suorittaa työnsä rauhassa. Työskennellessä keskittyminen ei herpaantunut edes naapurin moottorisahan pärinään eikä lammen vastarannalta kaikuvaan lauluun ja soittoon illan hämärtyessä. Aika kului kuin siivillä ja mestari uppoutui ajatuksiinsa työn lomassa. Viimeisten lautojen kohdalla olo tuntui jopa haikealta. Aikaansaamisen tunne oli voimakas ja miellyttävä.

Meillä kaikilla on tarve tulla huomatuksi aikaansaannoksistamme. Isommista ja pienemmistä sellaisista. On kuitenkin tilanteita, joissa mikään ei tunnu välillä onnistuvan tai mahdolliselta, puhumattakaan siitä, että osaisimme itse siihen merkittävästi vaikuttaa. Yksi tällainen elämäntilanne on vanhemmuus. Perheen arjessa tulee aina vastaan tilanteita, joihin ei ole osannut varautua. Kasvatusristiriidat, vastuunkannon epätasaisuus, kouluvaikeudet, lapsen sairastuminen, ero, läheisen kuolema tai vaikkapa muutto toiselle paikkakunnalle voivat tuntua hankalilta käsitellä ja oma olo tuntuu lohduttomalta. Näissä tilanteissa perhe tarvitsee ystävien, läheisten ja joskus yhteiskunnan tukea. Meillä Go Strongilla on ollut ilo ja kunnia aloittaa tänä syksynä nuorten lähiympäristöön vietävä tehostettu tuki Vantaalla ja nyt olemme myös saaneet mahdollisuuden lähteä toteuttamaan perhetyön visiotamme Espoossa. Alusta saakka ongelmien ennaltaehkäisy ja viimeisen päälle suunniteltu yhteen nivoutuva palveluvalikko ovat olleet yrityksemme selkäranka. Sitä kantavat osaavat ammattilaisemme, joilla on sekä palvelujen kehittämisen innostus että korkea arvostus perhettä kohtaan. Olemme sitoutuneita palvelemaan asiakkaitamme arvojemme mukaisesti vastuullisesti, päämäärätietoisesti ja positiivisesti.


Perhetyö on vähän niin kuin maalaamista. Asiantuntevasti, pintaa kuunnellen ja pohjamaalia kunnioittaen. Jokaisella perheellä on omat värinsä ja sävynsä. Aivan kuten maalarimestarin, meidän vanhempienkin on joskus otettava sakkaantunut maalipurkkimme käsittelyyn. Sekoittaa sopivasti oikealla tavalla ja riittävän kauan. Antaa sille mahdollisuus muuttua taas pehmeämmäksi, tasaisemmaksi ja hyvin toimivaksi. Se vaatii yrittämistä, oikeat työkalut ja ennen kaikkea tilaisuuden toimia yhdessä luotettavan kumppanin kanssa. Lämpimästi tervetuloa Go Strong perhetyön pariin.

0
Feed

Jätä kommentti